Tuesday, September 29, 2009

Diari Syawal

1 Syawal 1430H

Pagi-pagi lagi dah bangun pergi ziarah kubur ayahanda aku sedekahkan Yassin dan doa. Semoga roh beliau aman disana.

Habis ziarah kubur balik rumah makan satay di pagi hari buat pertama kali sejak sebulan lepas (ye lah puasa mana blh makan siang ye tak?), terus ke masjid solat sunat hari raya.

Drama melayu bermula tatkala bersalam-salaman mohon kemaafan sesama kaum keluarga. Nasib baik aku keras takde nye senang-senang nak berdrama..

Makan nasi dagang..

Pergi beraya rumah Che Mah, makan lagi!

Pergi beraya rumah Mak Teh, minum air je.

Pergi beraya rumah Che Moh, makan satay lagi!

Malam tengok bola Man U vs Man C dengan Cucu Tok Imam kat rumah Che Mah.

Tidur dirumah Che Mah.......


Kesimpulannya, raya first dipenuhi dengan M.A.K.A.N!!Patut lah berat aku naik 5 kg masa raya tu belum kira berat yang naik time puasa!

: (

Sunday, September 27, 2009

Mood

Masih mood raya....

Tuesday, September 15, 2009

Ade-bodo-bayor




Mcm gampang perangai.

Aku malu nak ingat aku pernah jadi fan mamat ni satu ketika dahulu!fak!





Oooooo

Aku baru faham ape maksud entri Maok ni sekarang...




tapi maok ko reply komen aku tu mcm haremmmmm!!!

hahahaha

Wednesday, September 9, 2009

Sahabat

Kepada Sahabat,

Walau sebenci mana anda terhadap saya, saya tetap akan menjadi sahabat anda selama-lamanya dan akan sentiasa berada disisi anda untuk apa sahaja.

Sekian.




notakaki: aku harap "anda" membaca nukilan ini..

notaibukaki: jika "anda" membaca nukilan ini sudi lah kiranya.......







Sunday, September 6, 2009

Law of Attraction



"No matter what it is that I want, no matter how impossible it may seems, if I believe and know it will be mine, the answer must be..."




Saturday, September 5, 2009

Ahmad Tarmizi Jr. 2


Tahniah *clap3*








Lagu Kehidupan 1



lagu ni adalah kenangan masa aku belajar di KMPk pada tahun 2003 dahulu..time tu lagu ni dan Evanescene sendiri tgh top gila-gila...kalau pergi makan tengahari kat Kafe B (Kafe untuk anak-anak gadis tetapi semua blh datang waktu tengahari sahaja) mesti ade pasang lagu ni kuat-kuat tatkala aku sedang melantak nasi ayam...




notakaki: dlm bertahun-tahun aku belaja KMPk laa tempat paling heaven sekali!!








Wednesday, September 2, 2009

Rejection

1. Akhirnya saya berjaya menulis lagi setelah beberapa hari berada di Ibu Negara Malaysia, hari-hari yang sibuk (dan juga beberapa hari yang malas) membuat saya tidak dapat menulis.

2. Di USJ itu hari, saya menonton Discovery Channel, kisah berkenaan Datuk Lat; siapa tidak kenal Datuk Lat ye tak?

3. Sebelum beliau menjadi seorang pelukis kartun yang tersohor bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di Hong Kong dan Jepun, beliau pernah dicemuh/dihina/dicaci selama 3 tahun!

4. Ada yang mengatakan, karya beliau tidak bagus, macam sampah dan bermacam-macam kata-kata kesat yang dilempar (umpama diludah dimuka)

5. Tetapi sekarang beliau tetap berjaya, semua orang kenal Datuk Lat (sampai masuk Discovery woi!!)

6. Lalu saya terfikir, semua insan-insan berjaya di dunia ini, semuanya pernah merasai apa yang dirasai oleh Datuk Lat itu. Einstein, Beethoven, The Beatles dan ramai lagi.

7. Pendeknya, setiap orang berjaya mesti melalui tempoh sukar dalam hidup mereka samada mereka menghadapi rejection atau penyakit-penyakit lain yang boleh membantutkan usaha atau niat murni yang mereka cuba lakukan.

8. Persolannya, bagaimana mereka kekal bersemangat sepanjang masa??

9. Kenapa mesti ada rejection?






notakaki: bersambung di post seterusnya, otak dan badan sangat letih





Blog Widget by LinkWithin